Helena Breyne

helena-breyne-advocaat-familierecht-jeugdrecht-gentHelena Breyne studeerde in september 2013 af als master in de rechten aan de Universiteit Gent. Alvorens haar rechtenstudie aan te vatten, behaalde zij in september 2008 een master in de pedagogische wetenschappen, optie sociale agogiek. Tevens is zij geaggregeerde voor het secundair onderwijs in de pedagogische wetenschappen.

Sinds 1 oktober 2014 is Helena Breyne als advocaat actief aan de Gentse balie. Zij liep drie jaar stage op het advocatenkantoor Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse met als stagemeester Nadine Verbeest. Op 1 oktober 2017 ging zij aan de slag bij PF-advocaten Decock & Van Rumst.

Helena Breyne specialiseert zich in het personen- en familierecht, bewindvoering, jeugdrecht, huurrecht en wegverkeersrecht. In 2018 behaalde zij het certificaat bijzondere opleiding jeugdrecht en in 2019 het getuigschrift Supralat - Salduz opleiding, beide georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies. Helena Breyne is tevens als bemiddelaar actief. Zij behaalde in 2017 het attest bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken bij bMediation. In 2018 vervolledigde zij dit met een attest in de familiale bemiddeling behaald bij Mediv. Tot slot zetelt Helena Breyne sinds 2019 in de Raad van Bestuur van de vzw Martens -Sotteau.